E-fatura itiraz talebi nasıl yapılır?
Vergi Dairesi’nin elektronik fatura iptallerini ve elektronik belge işlemlerini e-fatura iptal/itiraz portalı sayfasından gerçekleştirebilirsiniz. Gönderici tarafındaysanız iptal talebi oluşturabilir, alıcı tarafındaysanız alınan e-faturaya itiraz edebilirsiniz.
E-devletten fatura itirazı nasıl yapılır?
Düzenlediğiniz faturaları iptal etmek/itiraz etmek için fatura numarasını ve fatura tutarını imzalamalı ve fatura iptal/itiraz talebi oluşturmalısınız. Faturayı adına düzenlediğiniz vergi mükellefi fatura iptal/itiraz talebini kabul ettikten sonra fatura iptal/itiraz edilecektir.
Fatura itiraz süresi ne kadardır?
“Fatura itiraz süresi kaç gündür?” Bu soru da sıkça sorulan sorulardan biridir. Fatura itiraz süresi mal veya hizmetin teslim alınmasından itibaren 8 gündür. Bu süre tüketici koruma yasaları veya vergi düzenlemeleri çerçevesinde belirlenir.
Tüketici faturaya itiraz edebilir mi?
Türk Ticaret Kanunu’nun 21. maddesinin 2. fıkrasına göre: “(2) Fatura alıcısı, kendisine ulaştığı tarihten itibaren sekiz gün içinde faturanın içeriğine itiraz etmezse fatura kendisi tarafından kabul edilmiş sayılır. Bu içerik, faturanın tamamına veya bir kısmına kanunen itiraz edilmesi mümkündür.
Gelen faturaya nasıl itiraz edilir?
E-faturaları elektronik ortamda iptal etmek/itiraz etmek için; e-fatura iptal/itiraz bildirim portalı üzerinden (e-fatura düzenleyen satıcı tarafından veya alıcı tarafından, hangisi geçerliyse) iptal/itiraz talebi yapılmalıdır.
E-fatura reddedildiğinde ne olur?
E-faturanın reddedilmesi, faturanın tüm içeriğine itirazdır. Reddedilen bir faturanın alıcı tarafından muhasebe kayıtlarına kaydedilmesi gerekmez. Reddedilen fatura için iade faturası düzenlenmesi gerekmez.
Faturam çok geldi ne yapmalıyım?
İnternet faturanız olması gerekenden fazlaysa, faturaya itiraz etme hakkınız vardır. Fatura vaat edilen miktarı aşarsa, bu bir sözleşme ihlalidir. Bu durumda, faturaya 8 gün içinde itiraz edebilirsiniz.
Faturaya itiraz edilmezse ne olur?
TTK m. 21/2 uyarınca, faturaya zamanında itiraz edilmediği takdirde, faturanın içeriğinin kabul edildiği varsayılır.
E-fatura kaç gün içinde iptal edilir?
Faturanın gönderici tarafındaysanız iptal talebinde bulunabilirsiniz ve alıcı tarafındaysanız alınan e-faturaya itiraz edebilirsiniz. Tüm bu işlemlerin faturanın gönderildiği tarihten itibaren 8 gün içinde yapılması gerekmektedir. 8 gün geçmişse sistem bir talep oluşturmanıza veya onaylamanıza izin vermeyecektir.
E-fatura yanlış kesilirse nasıl düzeltilir?
Elektronik fatura uygulamasında gönderilen bir faturanın düzeltilmesi imkânı yoktur. Aldığınız hatalı faturalar, yasal gerekliliklere uygun olması durumunda geri fatura ile iade edilmeli veya ticari fatura ise reddedilmelidir.
Faturaya itiraz ödemeyi durdurur mu?
Elektrik Piyasası Tüketici Hizmetleri Yönetmeliği’nin 36. maddesine göre, faturaya itiraz etmeniz ödeme yükümlülüğünüzü ortadan kaldırmaz. Bu nedenle itiraz ettiğiniz faturayı ödemeniz gerekir.
Fazla gelen su faturası nereye şikayet edilir?
Su faturanıza nasıl itiraz edebilirsiniz? Su dağıtım ve faturalama hizmetleri belediyelere bağlı Su ve Atıksu Yönetimi Genel Müdürlükleri tarafından sağlanır. Bu kurumlar normal tutardan yüksek olan su faturalarına itirazları da ele alır. Faturanız ve kimliğinizle en yakın şubeye itiraz talebinde bulunabilirsiniz.
8 günlük süreden sonra fatura iptali nasıl yapılır?
8 günden sonra iptal talebi oluşturulamaz veya onaylanamaz. Dışarıdan iletilen itiraz da sistem üzerinden iletilir ve bu fatura her iki tarafın BA/BS formlarına eklenir.
Para iadesi yapmayan firma nereye şikayet edilir?
Başvurular, tüketicinin yerleşim yerinin bulunduğu veya tüketici işleminin yapıldığı yerdeki tüketici hakem heyetine yapılabilir.
Su faturasına nereden itiraz edilir?
Hükümlere itirazlarınızı yazılı veya sözlü olarak Abone İşleri Daire Başkanlığı’na veya ilgili şube müdürlüklerine iletebilirsiniz. İtirazlar incelenerek gerekli incelemeler yapılacaktır. Komisyonlarca değerlendirildikten sonra karara bağlanacaktır.
E-fatura yanlış kesilirse nasıl düzeltilir?
Elektronik fatura uygulamasında gönderilen bir faturanın düzeltilmesi imkânı yoktur. Aldığınız hatalı faturalar, yasal gerekliliklere uygun olması durumunda geri fatura ile iade edilmeli veya ticari fatura ise reddedilmelidir.
E-fatura reddetme nasıl yapılır?
Basit e-fatura işlemlerinde alıcının faturayı sistem üzerinden reddetme seçeneği yoktur. Bu nedenle, e-faturayı iptal etmek için alıcı veya satıcının fatura numarasını ve faturanın toplam tutarını “e-fatura iptal portalı” üzerinden girmesi gerekir. Mali mühürle imzalandıktan sonra, karşı tarafa “iptal talebi” olarak iletilir.
E-arşiv fatura itirazı nasıl yapılır?
E-Arşiv Fatura düzenleyicisi tarafından itiraz talebi oluşturulması Sisteme giriş yapıldıktan sonra “Düzenlenen belgeler” sekmesi seçilmelidir. Açılan ekranda belgenin tarihini de içerecek şekilde tarih aralığı sorgusu yapılmalı, uygun belge seçilmeli ve “İtiraz talebi oluştur” butonuna tıklanmalıdır.
Kep üzerinden fatura itirazı nasıl yapılır?
Kep faturanızı aşağıdaki adımları izleyerek iptal edebilirsiniz: Kep sistemine giriş yapın. … “Yazışmalar” sekmesine gidin. … İptal etmek istediğiniz faturaların bilgilerini girin ve iptal nedenini girin. Ayrıntıları inceledikten sonra “Diğer öğeler” butonuna tıklayın. 2023