Altınyayla hangi ilçeye bağlıdır?
Altınyayla ilçesi Sivas il merkezinin güneybatısında, Ulaş ilçesi üzerinden Sivas’a 80 km uzaklıkta yer almaktadır. Şarkışla’ya 112 km uzaklıktadır. Bizden yeni kurulan bir ilçedir. İlçenin yüzölçümü 717 km2 olup deniz seviyesinden yüksekliği 13500 metredir.
Sivas Altınyayla ne zaman ilçe oldu?
Belediye teşkilatı 1972 yılında kurulan Altınyayla, 9 Mayıs 1990 tarih ve 3644 sayılı Kanunla 20 Mayıs 1990 tarihinde ilçe statüsü kazanmıştır.
Sivas Altınyayla hangi Türk boyundan?
Bunlar Kafkasya bölgesinden gelen ve Altınyayla, Ulaş, Kangal ve Şarkışla gibi bölgelerde yaşayan Türk boylarıdır. İlçemiz 93 Harbi olarak bilinen Osmanlı-Rus Savaşı sırasında doğudan batıya göçlerle iskân edilmiştir.
Sivas Altınyayla’nın rakımı kaçtır?
1-Altınyayla İlçesi, Coğrafi Konumu İlçenin alanı 717 km2 olup, deniz seviyesinden yüksekliği 13500 metredir.
Koçaş Dağı nerededir?
Koçaş Dağları, Güney Anadolu Bölgesi’nin batısında Toros Dağları’na bağlı, Muğla ilinin Fethiye ilçesine bağlı Seki beldesi ile Söğüt ve Gölhisar gölleri arasında yer alan, yükseklikleri ve karakterleri değişen bir dağ sırasıdır.
Dirmil hangi ilin ilçesidir?
Dirmil, İzmir ilinin Torbalı ilçesine bağlı bir ilçedir.
Sivas Altınyayla neyi meşhur?
İlk belediye teşkilatı 1972 yılında kurulmuştur. 1990 yılındaki değişiklikle ilçe olmuştur. Başören köyündeki Kuşaklı ören yeri ilçenin en önemli turizm alanıdır. Hititler döneminde yerleşim yeri olarak kullanılmıştır. Ahşap işçiliğiyle ünlü Altınyayla Camii ile ilçenin tarihi değeridir.
Sivas’ın en büyük ilçesi hangisidir?
Nüfus yoğunluğu en fazla olan ilçe Merkez İlçe, nüfus yoğunluğu en az olan ilçe ise Doğanşar İlçesi’dir. Yüzölçümü bakımından en büyük ilçe Merkez İlçe iken, en küçük ilçe Gölova İlçesi’dir. Büyükşehir statüsünde bir il olmadığından bir adet merkez ilçesi bulunmaktadır. Sivas (Merkez) Sivas’ın merkez ilçesidir.
Sivas’ın ilçeleri kaç?
Sivas İli İlçeleri; Bunlar Akıncılar, Altınyayla, Divriği, Doğanşar, Gemerek, Gölova, Gürün, Hafik, İmranlı, Kangal, Koyulhisar, Suşehri, Şarkışla, Ulaş, Yıldızeli ve Zara’dır.
Sivas’ın yüzde kaçı Alevi?
İl merkezinin nüfusu 233.153, merkez ilçeye bağlı köylerin nüfusu 46.535, ilin toplam nüfusu ise 695.528’dir. Bunlardan 77.
Sivas’ta aşiret var mı?
Koçgiri aşireti veya Koçkiri aşireti, esas olarak Sivas’ın İmranlı ve Zara ilçelerinde yaşamaktadır, ancak Kayseri, Tunceli, Erzincan ve Kahramanmaraş illerinde de bulunmaktadır. Alevi inancına mensup olan ve Kürtçenin Kurmanci lehçesini konuşan bir aşirettir.
Sivaslıların soyu nereye dayanıyor?
“Sivas İlbeylileri” günümüzde kendilerine İlbeyli (Elbeyli) diyen ve ağırlıklı olarak Sivas şehir merkezi ile şehrin güneybatısındaki 42 köyü kapsayan İlbeyli bölgesinde yaşayan veya kökenleri bu köylere dayanan Türkmenlerdir.
Sivas’ın en büyük köyü neresi?
Büyükköy, ZaraBüyükköy• Toplam58.38 km²Yükseklik1304 mNüfus (2021)• Toplam12913 satır daha
Altınyayla’nın nüfusu kaç?
2023 yılı nüfus verilerine göre; ilçemizde toplam 8 kişi yaşamakta olup, 4.307 kişi ilçe merkezinde, 4.431 kişi ise belde ve köylerde ikamet etmektedir.
Altınyayla kaç yılında ilçe oldu?
Batı Akdeniz’in bu şirin şehri, 1990 yılında bilmediği bir isimle ilçe oldu: Altınyayla.
Burdur Altınyayla ne zaman ilçe oldu?
Batı Akdeniz’in bu şirin şehri, 1990 yılında bilmediği bir isimle ilçe oldu: Altınyayla.
Burdur Altınyayla neyi meşhur?
Ekonomi: Kireç üretimine elverişli olan Altınyayla ilçesinin kuzeyindeki Çalca Tepesi’nde üretilmektedir. İlçenin geçim kaynağının neredeyse yarısının buradan sağlandığı söylenebilir. İlk kireç üretimi 20. yüzyılın başlarında Merkez Camii’nin inşası için denenmiş ve olumlu sonuçlar alınmıştır.
Burdur Altınyayla’nın nüfusu kaç?
İlçe belediyesi 1955 yılında kurulmuş olup 4 ilçeden oluşmaktadır. 2023 adrese dayalı nüfus sayımına göre ilçenin toplam nüfusu 5.197 kişi olup bu nüfusun 3.100’ü ilçe merkezi 2. ilçede yaşamaktadır.
Dirmil’in nüfusu kaç?
Dirmil 1990 yılında ilçeye dönüştürülerek Altınyayla ismiyle anılmıştır. Günümüzdeki nüfusu 5335’tir.